Bilgilendirme
Giriş Tarihi : 17-04-2023 03:30

Konya’da sigorta bilinci yerleşmedi

Türkiye’de sigortacılık sektörü, önemli bir alan olarak yerini aldı. Sigortacılığın alt birimi olarak yaklaşık 17 sigortacılık alanı bulunuyor. Sigortacılık mesleğini geçmişini bugünü yeni yasanın getirilerini Vista Sigorta ve Aracılık Hizmetleri sahibi İbrahim Can ile konuştuk.

Konya’da sigorta bilinci yerleşmedi

 

SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

 

1975 Konya doğumluyum. Aslen Altınekinliyim. Akif Paşa ilköğretim okulu başlayan eğitim hayatım sonrasında bir senelik kuran kursu eğitimi ile devam etti. Ortaokulu ve liseyi Konya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladım. Yükseköğrenimim SÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde devam ettikten sonra tezli tezsiz yüksek lisanlar devamında Ankara’dan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı PDR sertifikası aldım. Her an okumaya kendimi geliştirme gayreti vardır. Amacımız öncelikle kendimizi ve ailemize ve çevremize faydalı olmaktır. Evliyim 1 çocuk babasıyım.

 

SİGORTA KAVRAMININ GEÇMİŞİYLE İLGİLİ BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

 

Sigorta kavramı kendinde risk kavramıyla ortaya çıkmıştır. Geçmişi İslam ve İslam sonrası diye sıralamak mümkündür. Cahiliye sonrası İslamın yayılmasıyla risklerin teminat altına alınması kervansarayların ve burada kalan misafirlerin teminat altına alınması ticaret yapan unsurların hırsızlara karşı korunması gündeme gelmekte. Bu süreç zamanla tüm dünyaya yayılmakta kurumsal kimliğini Avrupa’dan almaktadır. Yabancı sermaye merkezli belirli güç odakları egemenliği altındadır. Bu etkinlik Konya’da görülüyor. Zamanla alternatif şirketler ortaya çıkmıştır. Faizsiz sistemle çalışan İslami hassasiyeti olan toplumun kesimlerine hitap etme amacı olan Neova Koru ve Doğa sigortadır.

 

SİGORTACILIK MESLEĞİYLE TANIŞMANIZ NASIL OLDU?

 

1999 yılında üniversiteye devam ederken bir hocamızın teşvikiyle sigorta işine başladım. Sektöre girişimiz bölge temsilciliği şeklinde olup yaklaşık 3.5 yıl devam etti. Çalışma esnasında 15 il sorumluluğu ve yaklaşık 150 bayinin sorumluluğunu yaptım. Sonrasında yaşam koşulları bizleri bireysel olarak kendi işletmemizi açma zorunluluğu yaptırdı. Vista Sigorta Aracılık Hizmetleri 2004 yılında Konya'da faaliyetlerine başladık. Tüm sigortacılık branşlarında Türkiye'nin önde sigorta şirketlerinden Neova ve Koru Sigorta’nın yetkili acenteliğini yürütmekteyiz. Vista Sigorta güvenilirliği, sağlam mali yapısı, çağdaş yaşamın gerektirdiği hizmet çeşitliliği ve sürekli değişen dünyaya uyum sağlayan, uzun soluklu bakış açısıyla tanınmaktadır. Vista Sigorta günümüz sigorta ihtiyaçlarına uygun, en iyi şekilde hizmet vermeyi sürdürmekteyiz.

 

HİZMET VERDİĞİNİZ SİGORTA ÜRÜNLERİ NELERDİR?

 

Firmamız sigorta sektöründe faaliyet göstermekte olup sigorta ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Hizmet vermekte olduğumuz sigorta ürünlerini bireysel (Trafik, Kasko, Seyahat, Sınav, Ferdi Kaza, Konut, Dask, Tarsim) ve kurumsal (Nakliyat, Kredi, İşyeri, Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza, Özel Güvenlik mali Sorumluluk, Tehlikeli Maddeler Zorunlu Sorumluluk, Mühendislik, İşveren Sorumluluk, Mesleki Sorumluluk, Tüpgaz Zorunlu Sorumluluk) olarak iki başlık altında tanımlamak mümkündür. Geçen yıl bayram sonrası ‘Tebdili mekanda fayda vardır’ anlayışıyla yeni yerine taşınan firmamız sigortaya dair tüm konularda danışmanlık ve aracılık hizmeti vermekte olup bu danışmanlık hizmetleri çerçevesinde her türlü trafik iş takibi, tercihli özel plaka talebi, araç muayenesi, güvence hesabı, her türlü hasar noktasında hizmet vermekte olup bu konulara dair tüm bilinmesi gereken bilgiler başlıklar halinde web sayfamızda ziyaretçilerimize sunulmaktadır.

 

EN ÇOK YAPTIRILAN SİGORTA HANGİSİ?

 

Konya’nın çiftçi memleketi olması sebebiyle tarım sigortasına bir eğilim vardır.

 

BUNUN SEBEBİ NEDİR?

 

Bunun sebebi tarım sigortalarında ücretlendirmelerin yarısının devlet tarafından karşılamasıdır. Bu sigortaya olan ilgiyi artıran bir unsurdur. İkinci neden ise riskin gerçeklemesi halinde ödemelerin zamanında yapılmasıdır.

 

SİGORTASIZ ARAÇLAR EN ÇOK HANGİSİ?

 

Konya’nın çiftçi memleketi olması sebebiyle en çok traktörler, motosikletlerin sigortasızlık oranı çok yükseklerde. Bu oran ise yüzde 60 civarında.

 

KONYA’DAKİ SİGORTACILIK NASIL?

 

Konya’da özellikle sigortacılık alanında trafik, kasko, doğal afet sigortacılığı daha yaygın olarak bilindiği için daha çok kullanılan sigortacılık alanları bu şekilde sıralanıyor. Özellikle son yıllarda, sigortacılık alanında yapılan yeni düzenlemeler, bu sektörün gelişmesini olumlu etkiledi. Ancak sektörün bu denli gelişmesine karşılık Konya’da vatandaşlar sigortacılık konusunda gerekli bilgiye sahip değil. Vatandaşlar bu konuda bilinçsiz olduğu için, diğer sigorta türleri pek fazla bilinmiyor ve kullanılmıyor. Ancak sigortacılık sektörü oldukça gelişti. Özellikle bu hükümet döneminde sigorta mevzuatı oluşturuldu. Sektör olarak kalite ve sorumluluk bilinci artırıldı. Ancak vatandaş kendi hakkını korumak adına bu sektörü çok iyi takip etmediği için, bu sektörün avantajlarını değerlendiremiyor.

 

MESLEĞE OLAN İLGİ NASIL?

 

Konya’da geçmiş dönemlerde bir masa sandalyesi olan herkesin sigortacı olarak adlandırıldığı bir süreçten 2009 yılında ortaya konulan kriterlere bağlı yeni oluşan yasal düzenlemelerle beraber işimizle ilgili bir takım sınıflandırmalar, kriterler ortaya konmuş ve kriterleri yerine getiremeyen işletmeler bu işi bırakmak zorunda kalmıştır. 2009 yılı ve öncesine kadar emlakçısından, marketçisine kadar herkesin sigortacı olduğu dönemden 1000’e yakın sayılardan 350 ye kadar gerilemiştir. Ülkemizde yaklaşık olarak 50 kadar şirket olup aktif olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Denetlenmesi ise hazine müsteşarlığına bağlı sigortacılık üst kurulu tarafından yapılmaktadır.

 

TRAFİK SİGORTASINDA PRİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER NELERDİR?

 

Bu faktörlerin başında aracın hangi il plakalı olduğudur. Trafik sigortasının primini etkileyen bir diğer faktör de aracın daha önce kusurlu bir şekilde herhangi bir kazaya karışıp karışmadığı, kusurlu kazaya karışmış ise kusurlu kaza sayısıdır. Trafik sigortasının primini etkileyen bir diğer faktör de aracın mülkiyetinin Şahıs veya Ticari Bir Şirket üzerine kayıtlı olup olmadığıdır. Trafik sigortasının primini etkileyen bir diğer faktör de Araç Şahıs üzerine ve araç sahipliği ilk kez oluyorsa araç sahibinin yaşının 29 ve daha alt yaşta olması fiyata etki etmektedir. Trafik sigortasının primini etkileyen bir diğer faktör de araç türünün ne olduğudur. Trafik sigortasının primini etkileyen bir diğer faktör de sahip olduğumuz araca ne kadar süredir sahip olduğumuzdur. Trafik sigortasının primini etkileyen bir diğer faktör de araca ait poliçemizin gününde yenilenmesidir. Trafik sigortasının primini etkileyen bir diğer faktör de Araç sahibinin ikametgâhının neresi olduğudur. Trafik sigortasının primini etkileyen bir diğer faktör de Aracın kendi yaşıdır.

 

SİGORTACILIĞA HALKIN BAKIŞI NASIL?

 

Sigorta sektörü hizmet sektörüdür. Hizmet sektörü insanı merkez alan bir yapıdır. Bizim toplumuzu görmediğine inanmadığı için herhangi bir risk gerçekleşmediği sürece sigorta şirketi ödemeyi yapmadığı sürece sigortayı gereksiz bir unsur görürken bu yaşanan süreçlerle birlikte güven unsuru zamanla artmaya başlamıştır. Güven unsurunun ortaya güvensizlik olarak çıkmasında ise dünden bugüne birkaç maddede incelemek mümkündür. Sigorta şirketinden kaynaklı hatalar, acentelerden kaynaklı hatalar, müşteriden kaynaklı hatalar olarak karşımıza çıkıyor. Bu bir üçlü saç ayağıdır. Bunlardan bir tanesinin aksaklığı tüm sektöre mal edilmekte sigortacılık kendinde sektörde hoş olmayan gözle bakılabilmektedir. 2009 ve öncesinde işlemler manuel oluşu online sistemler olmayışından dolayı evrakta usulsüzlükler yapılıyorken günümüzde bunlar minimum seviyededir.

 

TORBA YASANIN SEKTÖRE GETİRDİKLERİ NELER?

 

Muayene yaptırmayan yüzde 5 cezadan kurtuldu. Torba Kanun ile araç muayenesini zamanında yaptırmayanların cezaları ve gümrük vergisi borçları da yeniden yapılandırılıyor. Araç muayenesini zamanında yaptırmamış olanlar, 31 Aralık 2014’e kadar araç muayenesini yaptırırsa aylık yüzde 5 ceza yerine kanunun yayımlandığı tarihe kadar enflasyon farkını; yayımı izleyen aylarda ise aylık yüzde 1 farkı ödeyecek. Karayolları Genel Müdürlüğü Kanunu gereğince verilen idari para cezası ile birlikte ilgilisine tebliği gereken ve tutarı 12 TL ve altında kalan geçiş ücretleri tahsilinden de vazgeçilecek.

 

Vergi, prim, ceza gibi borçlar yapılandırılacak. Bazı kamu alacaklarında faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı Yİ-ÜFE oranları esas alınarak yeniden hesaplanacak. Vergi cezaları silinmeyecek; vergi asıllarının tamamı, cezaların tamamı yapılandırma kapsamında tahsil edilecek. Buna göre 2014 yılı Ocak ayı MTV ödemelerine bağlı gecikme faizleri de bu kapsama girmektedir. 120 TL'nin altındaki trafik cezalarının tahsilinden vazgeçilecek. 12 TL'nin altındaki karayolu geçiş ücreti cezası alınmayacak.

VistaSigortaVistaSigorta